nowoczesne a tradycyjne czajniki

korzystanie z czajników Moka Twórcy Stovetop espresso, znane także jako doniczki Moka, są chyba jednym z najmniej popularnych stylów z ekspresem do kawy. Może to wynikać z faktu, że wymagają one trochę umiejętności do parzenia kawy smaczne. Wystarczy wykonać te sześć prostych zasad, a oni dostarczyć gładkiej wyjątkowej kawy. 1. Nie przepełniać zbiornika wodnego. Dolna komora ekspres do kawy stovetop trzyma wodę, która ostatecznie zostaje ogrzane i zmuszony do góry przez fusy. Jest zawór spustowy w pobliżu górnej części zbiornika wody, aby umożliwić ujście pary wodnej, ponieważ woda zaczyna wrzeć. Napełnić zbiornik wody tuż pod zawór spustowy pary wodnej. Jeśli zawór jest objęty, ciśnienie będzie nadal budować aż eksploduje pot Moka! Jest to prosta wskazówka, że ​​będzie zapobiegać nie tylko gorzką kawę, ale także zaoszczędzić

Komentarze